Een aanbouw zonder vergunningDSC00234

Nederland staat bekend om haar uitgebreide wetgeving op gemeentelijk niveau – voor particulieren zijn vrijwel alle aanpassingen rond het eigen huis aan speciale voorwaarden gebonden. Maar hoe zit dit wanneer u een aanbouw plaatst? Moet u voor iedere aanbouw een vergunning aanvragen? Hierop heeft Doehetzelfaanbouw.nl een simpel antwoord. Voor sommige aanbouwtypen is een vergunning natuurlijk vereist. Door het slimme systeem van Doehetzelfaanbouw.nl hoeft u bij ons echter geen vergunning voor uw aanbouw te regelen. Om duidelijk te maken waarom uw aanbouw met onze aanpak geen vergunning nodig heeft leggen wij graag uit hoe de wetgeving op dit gebied geregeld is.

Wanneer mag u zonder vergunning een aanbouw plaatsen?

Bij de meeste verbouwingen aan huis krijgt u onvermijdelijk te maken met de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht (WABO). Alle bepalingen rond vergunningen particuliere bouwprojecten vloeien hieruit voort. In de regel geldt dat er geen vergunning nodig is voor een aanbouw met een diepte tot 2,5 meter langs de gehele breedte van uw pand. De kern van het verhaal ligt dus in de afmetingen van uw aanbouw. Om het bouwproces te vereenvoudigen heeft Doehetzelfaanbouw.nl ervoor gezorgd dat onze standaard aanbouw binnen deze grenzen valt – een vergunning is dus niet vereist. Voorwaarde is wel dat deze aanbouw aan de achterzijde van uw pand geplaatst wordt – plaatst u de aanbouw elders, dan zult daarvoor een vergunning aan moeten vragen.

Meer informatie over de vergunning van uw aanbouw?

Wilt u meer weten over de regels die gelden voor uw aanbouw, of alsnog een vergunning aanvragen omdat u op zoek bent naar iets groters? Doehetzelfaanbouw.nl kan u hierbij assisteren. Hiervoor hoeft u alleen maar contact op te nemen met ons team. Past uw aanbouw binnen onze standaard, dan kunt u bij het aanvragen van de vergunning gebruik maken van onze bouwtekeningen en aanvraagformulieren. Zo kunt u tijd en moeite besparen, en bent u voordeliger uit dan bij bemiddeling via een architectenbureau. Heeft u dus vragen over een vergunning voor uw aanbouw? Het team van Doehetzelfaanbouw.nl staat altijd klaar om te helpen.